Klo 15.00

Täst se lähtee - syöty Helsingin kentällä. Rauhallinen tunnelma niin check-inissä, turvatarkastuksessa kuin koko paikassa muuallakin. Ulkona satelee lunta, mut toivottavasti lento on ajallaan - Pariisissa tulee muuten kiire vaihtaessa. Mihin rinkat menee, siitä ken tietää...

Seikkailu on alkanut!

Klo 16.52

Lentokoneessa. Lähdettiin vähän myöhässä, joten vaihtoikkuna Pariisissa tiivistyy entisestään. Muuten on pitkästä aikaa sellainen olo että ollana lähdössä seikkailuun - niin hyviä kuin nää Euroopan-reissut onkin, niin jonkinlainen matkailun romantiikka ja jännitys niistä on kadonnut.

Oikean puolen takahammas on kolmatta päivää arkana, normikuvio - ei mitään logiikkaa siinä miten hampaat näiden rautojen kanssa kipeytyy, mut ei ne onneks kovin pitkään yleensä vaivaa.

Saas nähdä montako päivää riittää intoa matkapäiväkirjan kirjoittamiseen.

Tommin kadonnut kirja löytyi. Lähtiessä se oli edessä olevan penkin alla, ilmaan noustessa ei ollut. Seurasi ihmettelyä, kunnes se löytyi takana olevasta rivistä ja ystävällisesti palautettiin. Siis loppu hyvin, kaikki hyvin.

Klo 17.05

Lentämisen oppitunteja #6369. Koskahan tämän oppis?

HESARIA EI MAHDU LUKEMAAN LENTOKONEESSA.

Klo 18.00 (Ranskan aikaa)

N. 20 min. tullaan myöhässä Pariisiin. Siellä pilvistä, +13. Helsingistä lähtiessä ihan puhki, syödessä (koneessa) piristyi ja tunsi olevansa taas tämän maailman asioissa kiinni. Sitten tuli torkahdettuakin. Nyt matkaa jäljellä puolisen tuntia.

Klo 19.20

Koneessa ollaan. Paluu jumbojettiin 19,5 vuoden tauon jälkeen. Kyllä tässä tuntuu ihan kuin tavoittaisi Amerikan-reissun fiilistä, vaikka en tiedä oliko silloin mitään fiiliksiä. Nyt ne on kuitenkin joka tapauksessa hyvät.

Tommilla on ikkunapaikka (siiven kohdalla! Legendaarista!) ja mie oon keskellä. Se meinaa sitä että 11 tunnin smalltalkkaaminen jää mulle? :-) Noo... mut on tää kyllä iso kone, pituus- ja leveyssuunnassa. Vau.

Pariisin-vaihto meni loppujenlopuks aika hyvin, vaikka kamat ei kyllä varmasti ehdi mukaan. Reipasta kävelyä terminaalista 2D->2F ja tultiin portille just kun boarding oli alkanut - koneen takaosasta. Ehdittiin vielä hakea pullolliset törkeän kallista vettä (1l 3,70€!), suolaista mut pahemmin olis kirponut olla janoissaan. Huvittavaa sinänsä että vettä sai vähän etsiä mut viinaksia olis kyllä ollut tarjolla...

Ainiin, mukaan piti ottaa portilta Le Monde. Kyllähän nyt 1 lukiokurssin pohjilla pitää lehteä pystyä lukemaan.

Tupa alkaa olla täys, kohta kai lähdetään. Bon voyage!

Klo 20.25

Pariisi-Bangkok-etäisyys? Mun heitto 9000, Tommin 12000. Jonkun aikaa kesti ennen kuin päästiin liikkeelle mut nyt ollaan ilmassa ja kiivetään hiljalleen ylöspäin. Vieressä istuvalla neidolla on hyvä tyyli, revityt farkut ja kaikkee. Jooh, 10h jäljellä... noustessa näkyi Pariisiakin hetken aikaa kun käännyttiin - siiven kohdalla ei suorassa lennossa oo paljon toivoa maisemista. Sääli sinänsä, aamulla olis ehkä ollut kiva katsella maisemia jos niitä näkyy, siis jos ei oo pilvistä. Mut tää siipijuttu tuntuu kuuluvan meidän matkailuperinteeseen.

Kone muuten jatkaa Bangkokista vielä Hanoihin. Send you a postcard from Hanoi... mut toki myös Bangkok shocks! Hoidetaan Saigon ja Hanoi sitten ens kerralla :-)

Työkuviot taitaa kuivua kasaan. FA:n tyypistä ei oo kuulunut mitään ja mestariseuran kanssa aikataulut ei taida natsata.

Klo 21.20

Shampanjat synttärien kunniaks! Tätä ei oo tapahtunut Ryanairilla... tai siis tarjottiin sitä muutenkin mut nyt oli hyvä syy skoolata.

Klo 21.32

No kun tää vihko on tässä... ruokaa odotellessa. Kuka oli Day After Tomorrow'n miespääosa? Ihan samannäköinen mies on tässä koneessa!

Lennosta tunti mennyt, 9 to go...

Klo 22.47

Ateria ei kyllä ollut maailman paras mut jälkkärisuklaaleivos oikein hyvä. TV:ssä pyörii Disneyn hamsteileffa mut vois lyödä läppärin tulille ja katsoa jonkun oman pätkän.